Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 κ.σ. πλούσια κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. + 1 κ.γλ. γάλα
1 κρόκος αβγού
1 κ.σ. + 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
Brulee μαύρου σουσαμιού
1 κ.γλ. πάστα μαύρου σουσαμιού
1 κ.γλ. μπράντι
Brulee με τζίντζερ και τρούφα
1 1/2 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο (με τη φλούδα)
1 κ.γλ. ποτό αρωματισμένο με τζίντζερ
Μαύρη τρούφα (λεπτές φέτες) ή, εναλλακτικά, λίγο λάδι αρωματισμένο με τρούφα
Brulee πράσινου τσαγιού
1/2 κ.γλ. σκόνη πράσινου τσαγιού
1 κ.γλ. λικέρ kirsch
Παρασκευή
Βασική creme brulee
1.
Ζεσταίνουμε την κρέμα και το γάλα σε κατσαρολάκι (μέτρια φωτιά), ακριβώς πριν το σημείο βρασμού.
Χτυπάμε καλά τον κρόκο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την καυτή κρέμα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά.
2.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180°C.
Σουρώνουμε το μίγμα μέσα από λεπτό σουρωτήρι για να κρατήσουμε πιθανούς μικρούς σβώλους.
Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι οποιοδήποτε υπόλειμμα από την επιφάνεια (λ.χ., αφρός αβγού).
3.
Χύνουμε την κρέμα σε μικρές φόρμες, τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί με νερό που φθάνει μέχρι τη μέση κάθε φόρμας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
4.
Κρυώνουμε τις κρέμες σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με την ξανθή ζάχαρη και τις βάζουμε κάτω από αναμμένο γκριλ, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Brulee μαύρου σουσαμιού
Στο στάδιο «1» προσθέτουμε το μαύρο σουσάμι στο μίγμα αβγού/ζάχαρης.
Ρίχνουμε το μπράντι στο τέλος του σταδίου «2».
Brulee με τζίντζερ και τρούφα
Προσθέτουμε το τζίντζερ μαζί με την κρέμα και το γάλα στο στάδιο «1», το ποτό του τζίντζερ στο τέλος του σταδίου «2» και κατόπιν τις φέτες της τρούφας (ή το λάδι τρούφας).
Brulee πράσινου τσαγιού
Προσθέτουμε το πράσινο τσάι στα αβγά και τη ζάχαρη (στάδιο «1»), και το kirsch στο τέλος του σταδίου «2 ».