Follow us

Cheesecake τυριών (των ζαχαροπλαστισσών Γιούλης Βασιλάκη -Ιωσηφίνας Παπαδάκη)

Cheesecake τυριών (των ζαχαροπλαστισσών Γιούλης Βασιλάκη -Ιωσηφίνας Παπαδάκη)

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

550 γρ. μπισκότα digestive

200 γρ. παξιμάδι

280 γρ. βούτυρο

50 γρ. καρύδια

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια

500 γρ καρύδια

300 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα

600 γρ. ανθόγαλο

600 γρ. γιαούρτι

400 γρ. τυρί κρέμα

20 γρ. άχνη ζάχαρη

1 lt φυτική κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

μέλι, κανέλα και καρύδια ή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: αλέθουμε ένα -ένα τα υλικά στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε λεκάνη.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια: σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλειφθούν τα καρύδια με καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το ανθόγαλο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ και δουλεύουμε 3 -4 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγη -λίγη την κρέμα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε μια φόρμα με σούστα.

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα καρύδια.

Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, περιχύνουμε κάθε κομμάτι με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλειφθούν τα καρύδια με καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το ανθόγαλο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ και δουλεύουμε 3 -4 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγη -λίγη την κρέμα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε μια φόρμα με σούστα.

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα καρύδια.

Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, περιχύνουμε κάθε κομμάτι με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.