Follow us

Γλυκό κουταλιού σταφύλι (της Ελένης Βαρδάκη)

Γλυκό κουταλιού σταφύλι (της Ελένης Βαρδάκη)

Υλικά

Υλικά

2 κ. ώριμο σταφύλι σουλτανίνα καθαρισμένο, μόνο τις ρώγες (ώριμα για να έχουν περισσότερα σάκχαρα, συνήθως τα βρίσκουμε τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη)

1 κ. ζάχαρη

5-6 φύλλα αρμπαρόριζα

2 δόσεις βανιλίνη

1 ποτήρι νερό

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις ρώγες του σταφυλιού και τις στραγγίζουμε.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα απλώνουμε διαδοχικά μία στρώση σταφύλι, μία στρώση ζάχαρη, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και η τελευταία στρώση να είναι ζάχαρη.

Αφήνουμε μία νύχτα την κατσαρόλα έτσι και το επόμενο πρωί προσθέτουμε το νερό και ξεκινάμε το βράσιμο.

Αρχικά σε μέτρια φωτιά, να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.

Συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι και να πάρει ένα ωραίο σκούρο, κεχριμπαρένιο χρώμα.

Εάν βγάλει αφρό, ξαφρίζουμε το γλυκ,ό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού με μία τρυπητή κουτάλα.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Αφού κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε εκτός ψυγείου, έως και ένα χρόνο.

Το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ως επιδόρπιο ή συνοδευτικό για τη ρακή.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.