Υλικά
1/2 κούπα ταχίνιΥλικά
1/2 κούπα μέλι
2 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
1/4 κούπας φουντούκια, χοντροκομμένα
1/4 κούπας καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 κούπας ηλιόσποροι
1 κ.σ. κακάο1
1/2 κ.γλ. σκόνη κανέλας
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ταψί μία λαδόκολλα, έτσι που να προεξέχει λίγο από το χείλος του.Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το μέλι και το ταχίνι.Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ το μείγμα και ανακατεύουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μάζα.Απλώνουμε στο ταψί τη μάζα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180° C (στον αέρα).Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες.Τυλίγουμε μία μία χωριστά, πρώτα με λαδόκολλα κι ύστερα με διάφανη μεμβράνη.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα: "Τι θα φάω στο σχολείο μαμά;", εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.