Υλικά
1/4 φλ. χοντροκομμένα κεράσια μαρασκίνο στραγγισμένα από το σιρόπι τουςΥλικά
1 φλ. τσ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 δόση βανιλίνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. φουντούκια καβουρδισμένα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ όσο αλεύρι μπορούμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και τα κεράσια μαρασκίνο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες διαμέτρου 3 εκ.
Τις τοποθετούμε σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά ή μέχρι η βάση να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν 5 λεπτά.
Τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη πριν τα σερβίρουμε.
Α.Τ.