Follow us

Ρυζόγαλο με σύκα

Ρυζόγαλο με σύκα

Υλικά

½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
5 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. κρύο νερό
½ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. τσ. φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα + 6 μισά σύκα
6 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε 1 ½ φλιτζάνι νερό το ρύζι με το αλάτι για 15΄. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄ ακόμα. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για 15΄ ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να χλιάνει, ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με 1 μισό σύκο κομμένο στη μέση και περιχύνουμε με 1 κ.σ. πετιμέζι.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.