Υλικά
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)
350 ml γάλα πλήρες
250 ml χυμός μπανάνας
500 γρ. πολτός φρέσκιας μπανάνας
χυμός από 1 λεμόνι
1 φιαλίδιο βανιλίνη
1 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα
Παρασκευή
Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά, εκτός από το λικέρ.
Αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.
Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας.
Ρίξτε στον κάδο της το κρύο μείγμα, προσθέστε το λικέρ και βάλτε τη σε λειτουργία.
Σε 30 λεπτά περίπου, το σορμπέ σας θα είναι έτοιμο.
Αδειάστε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να το απολαύσετε. Tip: Το σορμπέ μπανάνα πρέπει να το καταναλώσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί περιέχει φρέσκο φρούτο και δεν διατηρείται στην κατάψυξη περισσότερο από μία εβδομάδα.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καραγιάννη "Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.