Υλικά
Υλικά
1 λίτρο πολτοποιημένο καρπούζι (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)
1 φιαλίδιο βανιλίνη
1 κουτ. σούπας βότκα
1 κουτ. σούπας φυσικός χυμός λεμονιού
Παρασκευή
Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός της βότκας.
Αφήστε τα να βράσουν για 7 λεπτά.Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.
Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας.
Ρίξτε στον κάδο της το κρύο σιρόπι, συμπληρώστε με τη βότκα και θέστε τη σε λειτουργία.
Σε 30 λεπτά περίπου η γρανίτα σας θα είναι έτοιμη.
Αδειάστε τη σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε την στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να την απολαύσετε.
Tips: Αν το καρπούζι σας δεν είναι πολύ γλυκό συμπληρώστε 50γρ.
επιπλέον ζάχαρη για μαρμελάδες.Για τον πολτό χρησιμοποιήστε καρπούζι από την καρδιά του φρούτου, για να γίνει πιο γλυκιά η γρανίτα σας.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καραγιάννη "Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.