Υλικά
110 γρ. βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίουΥλικά
100 γρ. µαλακή καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
130 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 165° C, στον αέρα. Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.Βάζετε το βούτυρο σε ένα µπολ µαζί µε τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάτε µε το µίξερ 2-3’.Ρίχνετε το αβγό και την εσάνς βανίλιας να ενσωµατωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και χτυπάτε τα υλικά ώσπου να οµογενοποιηθούν. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε µε ένα κουτάλι. Τοποθετείτε σε κάθε ταψί κουταλιές στο µέγεθος καρυδιού, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους. Ψήνετε για 11-12’. Αποσύρετε τα cookies από τον φούρνο, τα αφήνετε 4-5’ και µετά τα βγάζετε από το ταψί µε σπάτουλα και τα ακουµπάτε σε σχάρα. Σημ.: Μπορείτε επίσης να λιώσετε 70 γρ.
κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της, να την ενσωματώσετε στο μείγμα πριν από το στάδιο της προσθήκης του αλευριού.
Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε κουτί 3-4 μέρες.
Βγαίνουν περίπου 16-20 τεμάχια, ανάλογα με το μέγεθος.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου "Cookies", εκδόσεις Ψυχογιός.