Follow us

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. ωμά παντζάρια, τριμμένα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

330 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη 

4 αβγά 

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

3 κ. σ. κακάο

150 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

2 κ. σ. βανίλια

ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Παρασκευή:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.3.Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.4.Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.5.Προσθέτουμε το παντζάρι και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.6.Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα (που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-65 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, αυτή βγαίνει καθαρή).7.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).TipΜην διανοηθείτε να αναφέρετε ότι αυτό το κέικ έχει μέσα παντζάρι! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταλάβουν!*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα : Μαμά, δεν τρώω "πράσινα"!, των εκδόσεων Μίνωας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.