Follow us

Αμυγδαλωτά με μανταρίνι ή κουμ-κουάτ

Αμυγδαλωτά με μανταρίνι ή κουμ-κουάτ

Υλικά

Υλικά

1 κιλό αμυγδαλόψιχα

1 κιλό ζάχαρη

2 κ. σ. ανθόνερο πορτοκαλιάς

2 κ. σ. ξύσμα από φλούδα μανταρινιού ή κουμ-κουάτ

1 ποτήρι (265 ml) νερό

άχνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Ζεματάμε την αμυγδαλόψιχα σε καυτό νερό και την ξεφλουδίζουμε, την ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

Όταν στεγνώσει πολύ καλά, την αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι που να γίνει σαν σκόνη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ανθόνερο κι όταν ζεσταθούν ελαφρά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και το ξύσμα των εσπεριδοειδών που επιλέξαμε και ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας το συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να δούμε πως ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βάζουμε λίγο ανθόνερο σε μια λεκανίτσα, βουτάμε τα χέρια μας και παίρνουμε μικρές ποσότητες από την αμυγδαλόπαστα και πλάθουμε μπαλάκια, στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και όταν σωθεί όλη η αμυγδαλόπαστα τα πασπαλίζουμε με την άχνη, κοσκινίζοντας την από πάνω. Σημ.

Για να μην σκληρύνουν τα αμυγδαλωτά τα φυλάμε σε χαρτονένιο κουτί, ακουμπισμένα πάντα σε αντικολλητικό χαρτί. Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.