Follow us

Διάφανη κρέμα πορτοκαλιού

Διάφανη κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

Υλικά

χυμός και λεπτές λωρίδες ξύσματος από 2 μεγάλα πορτοκάλια

120 γρ. ζάχαρη 

45 γρ. ρυζάλευρο  

500 ml νερό

50 γρ αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Τρίβουμε καλά τα πορτοκάλια με ένα βουρτσάκι, παίρνουμε το ξύσμα τους με ένα ειδικό μαχαιράκι (για ζουλιέν), τα στύβουμε και κρατάμε τις πορτοκαλόκουπες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό τους, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο.

Τα ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο νισεστές και τα βράζουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κι ελαφρά κολλώδης κρέμα.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να σχηματίζει φουσκάλες από το βρασμό στην επιφάνεια του προσθέτουμε το περισσότερο από το ξύσμα και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μεταγγίζουμε την κρέμα σε 6 γυάλινα ή κεραμικά μπολάκια, ελαφρά περασμένα, εσωτερικά, με τις στυμμένες πορτοκαλόκουπες.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν, για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν τα σερβίρουμε, πασπαλισμένα με τις υπόλοιπες ζουλιέν (λεπτές λωρίδες της φλούδας) του πορτοκαλιού.Σημ.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικές μαύρες σταφίδες μουσκεμένες στο χυμό του πορτοκαλιού την ώρα που βράζει η κρέμα.Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.