Follow us

Μαρόν γκλασέ

Μαρόν γκλασέ

Υλικά

υλικά

1 κ. μεγάλα όμορφα και γερά κάστανα (μαρόνια)- και λίγα ακόμη για τυχόν απώλειες

1200 γρ. ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

1 λ. νερό

παρασκευή

Πλένουμε τα κάστανα και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε μια σχισμή στο επάνω μέρος τους.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν 25' (βράζουμε περισσότερα ώστε να αντικαταστήσουμε όσα σπάσουν).

Μόλις τα βγάλουμε από το νερό τα ξεφλουδίζουμε ακόμα ζεστά, αφαιρώντας με προσοχή και την εσωτερική φλούδα ώστε να μείνουν ολόκληρα.

Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λοβό της βανίλιας σχισμένο στη μέση.

Βράζουμε το σιρόπι επί 3' (από τη στιγμή του βρασμού).

Τοποθετούμε τα κάστανα σε μεταλικό καλαθάκι και τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν με το σιρόπι.

Μετράμε 3' και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνουμε τα κάστανα να μείνουν μέσα στο σιρόπι επί 24 ώρες.

Την επομένη, αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι, το βάζουμε να πάρει βράση και τα ξαναβάζουμε μέσα να γλασαριστούν επί 3'.

Τα αφήνουμε πάλι να μείνουν 24 ώρες στο σιρόπι.

Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε και τις επόμενες 4 ημέρες (συνολικά 5 φορές).

Την 6η ημέρα αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι και τα ακουμπάμε σε υπερυψωμένη σχάρα, επάνω από λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με το σιρόπι τους και τα αφήνουμε να στεγνώσουν έτσι στον αέρα για 24 ώρες.

Κατόπιν είναι έτοιμα να τα τυλίξουμε σε αδιάβροχο χαρτί και κατόπιν σε ασημόχαρτο για να τα διατηρήσουμε ή να τα δωρίσουμε.

Το σιρόπι τους είναι κατάλληλο για άλλες χρήσεις.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.