Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά:
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
75 γρ. μαργαρίνη
100γρ. σκόνη κακάο σκούρο, άγλυκο
65 γρ. κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
2 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. φιστίκι Αιγίνης, άψητο, ανάλατο
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι αραδιάζουμε τα φιστίκια και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180ο C, να καβουρντιστούν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Ρίχνουμε το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα, το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν καλά και να σφίξει η ζύμη μας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τέσσερα κομμάτια.
Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια πάχους 3 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπαστουνάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 15' με 20'.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χωρίζουμε κάθε μπαστουνάκι σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού και τα τοποθετούμε πάλι στο ταψί μας.
Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο στους 150ο C για άλλα 5΄ με 10΄.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς επάνω στο ταψί και έπειτα τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί, αεροστεγώς κλεισμένα για πολύ καιρό.