Follow us

Trifle με γιαούρτι και καραμελωμένα σταφύλια

Trifle με γιαούρτι και καραμελωμένα σταφύλια

Υλικά

υλικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη

100 γρ. άχνη ζάχαρη

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

1 τσαμπί σταφύλια της επιλογής σας, χωρίς κουκούτσι

2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

λίγο μέλι

χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί κι έπειτα ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα την κρέμα μας.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας σχολαστικά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη μους.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις ρώγες στη μέση και τις ψήνουμε με την καστανή ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν.

Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Για το σερβίρισμα, διαλέγουμε χαμηλά, διάφανα, φαρδιά ποτήρια και μοιράζουμε από μια στρώση τριμμένου μπισκότου, έπειτα βάζουμε στο καθένα μια κουταλιά μους γιαουρτιού, ξανά μπισκότα, ξανά μους και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε λίγο πιο κάτω από το στόμιο και έτσι ώστε να έχουμε μια όμορφη, κυματιστή όψη με την εναλλαγή μπισκότου-κρέμας.

Ολοκληρώνουμε με τα καραμελωμένα σταφύλια, ρίχνουμε στην κορυφή λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και σερβίρουμε. Tip: Μπορούμε να φυλάξουμε τη μους γιαουρτιού 1-2 ημέρες στο ψυγείο και να συναρμολογήσουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Μην φυλάξετε για πολλή ώρα έτοιμο το trifle στο ψυγείο γιατί το βάρος των σταφυλιών θα χαλάσει την ομορφιά στην εμφάνιση.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά