Υλικά
Υλικά:
250 γρ μπισκότα digestive
100 γρ βούτυρο, λιωμένο
4 φύλλα ζελατίνης
500 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
3 κγ ροδόνερο
1/2 κούπα γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή μαρμελάδα φράουλα
250 γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
Παρασκευή
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκατοστών.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα ή την επιφάνεια ενός κουταλιού ώστε να καλυφθεί εξίσου όλη η επιφάνεια της βάσης.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό τοποθετούμε τη ζελατίνη για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Τη στραγγίζουμε καλά ανάμεσα στα δάχτυλά μας για να φύγει το περιττό νερό και τοποθετούμε ξανά στο μπολ.
Προσθέτουμε ? κούπας βραστό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.
Με ένα μίξερ ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη και το ροδόνερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει να σφίγγει.
Προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε στη φόρμα, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού (ή τη μαρμελάδα) και τις κομμένες φράουλες στην επιφάνεια του γλυκού.