Follow us

Κέικ λαδιού με λεμόνι

Κέικ λαδιού με λεμόνι

Υλικά

Υλικά

2/3 κούπας μαργαρίνη

1 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

1/2 κούπα ελαιόλαδο απαλό

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Ξύσμα 1 λεμονιού

1/4 κγ αλάτι

1 κγ μαγειρική σόδα

3 κσ κορνφλάουερ

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.

Με ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών.

Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το κορνφλάουερ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα και το αλάτι και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα χωρίς οπή και ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.