Follow us

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα

Υλικά

Υλικά:

Για τη ζύμη

270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό

μία πρέζα αλάτι

150 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

85 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα βανίλιας

500 ml πλήρες γάλα

100 γρ.  ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά 

20 γρ. βούτυρο 

1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση

Φρέσκα φρούτα επιλογής σας (ενδεικτικά ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες, φραμπουάζ) κομμένα σε φέτες.

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψιχουλάκια.

Προσθέτουμε το αβγό και στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη.

Δουλεύουμε πάλι με τα χέρια για λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όση ώρα η ζύμη είναι στο ψυγείο ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ ανατακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη βανίλια και προσθέτουμε τα αβγά.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, και πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αργά και σταδιακά το μισό στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας έντονα, ώστε να μην ψηθεί το αβγό.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια της για να μην σχηματίσει κρούστα.

Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Όταν βγει από το ψυγείο η ζύμη, ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα φασόλια ή φακές (ή τα ειδικά βαρίδια) για να μη φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολογούμε τοποθετώντας την κρύα κρέμα στο εσωτερικό της τάρτας και διακοσμώντας με φέτες φρέσκων φρούτων.Tip.

Ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού για να μην κολλήσει στον πλάστη ή την επιφάνεια εργασίας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.