Υλικά
(παραδοσιακό της Σαρακοστής)Υλικά:
950 γραμμ. έτοιμο φύλλο κρούστας
500 γραμμ. ταχίνι
500 γραμμ. καρύδια
250 γραμμ. καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι κανέλα
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ματσάκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το ταχίνι με 150 γραμμ.
καλαμποκέλαιο.
Κοπανίστε τα καρύδια κι ανακατέψτε τα με την κανέλα.
Αλείψτε με λάδι ένα ταψί.
Πάρτε ένα φύλλο και αλείψτε το με πινέλο με το μίγμα από ταχίνι και καλαμποκέλαιο.
Πασπαλίστε το με καρύδια και διπλώστε τις άκρες και από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκατοστά. Στη συνέχεια τυλίξτε τα σε ρολά και πιέστε τα από τις άκρες στο κέντρο να «σουρώσουν» και τοποθετήστε τα κυκλικά στο ταψί.Τρυπήστε τα με ένα πιρούνι.
Βάλτε να κάψει το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο και ζεματίστε τα.
Ψήστε τα σε χαμηλό φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν.
Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και την αρωματική αρμπαρόριζα και σιροπιάστε το γλυκό.