Υλικά
Για τα cupcakesυλικά για 20 cupcakes
350γρ.αλεύρι
250γρ.βούτυρο αγελάδος
200γρ.ζάχαρη
170ml.πλήρες γάλα
4 αυγά
2 κ.γλ. baking powder
Για την κρέμα μαστίχας
250γρ.κρέμα mascarpone
(κρύα από το ψυγείο)
4 κ.σ λικέρ μαστίχας
1 κ.γλ μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί
3 κ.σ ζάχαρη
1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο (για να βάλετε όσο θέλετε)
250ml.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’
Θερμοκρασία: 200 C
Διάρκεια ψησίματος: 30’-35’
Εκτέλεση
Ξεκινάμε από την κρέμα μαστίχας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη μαζί με το λικέρ και τη σκόνη μαστίχας μέχρι να γίνει ένα διάφανο μείγμα.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μικρό μπόλ μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει (για περίπου 1 ώρα).
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, ώστε να γίνουν μια σφιχτή σαντιγύ και την ενώνουμε με τη κρέμα mascarpone ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ανακατεύουμε τη κρέμα μαστίχας με τη κρέμα mascarpone-σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30’-45’.Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα cupcakes.Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο, τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αυγά και το γάλα.
Προσθέτουμε μετά το baking powder και τέλος το αλεύρι.Βάζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για cupcakes και ψήνουμε στους 200 C για περίπου 30’-35’.
Μόλις κρυώσουν, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι λίγο την κορυφή τους ώστε να είναι πιο στρογγυλεμένα από πάνω.Με το μαχαίρι ‘’σκάβουμε’’το εσωτερικό τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια λακούβα.
Ωστόσο, κρατάμε το πάνω μέρος που αφαιρέσαμε, για να σκεπάσουμε το cupcake αργότερα.
Στο εσωτερικό των cupcakes βάζουμε μια καλά γεμάτη κουταλιά του γλυκού βύσσινο και το καλύπτουμε με το ‘’καπάκι’’του.Με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα μαστίχας, και αν επιθυμούμε, βάζουμε και ένα κομμάτι γλυκό του κουταλιού βύσσινο στην κορυφή για γαρνιτούρα.