Υλικά
1 αβγόΥλικά
ασπράδια από 2 αβγά
600 ml γάλα (1,5% λιπαρά)
2 κουταλιές ζάχαρη (30 γρ.)
λίγο ηλιέλαιο, για λάδωμα
4 κουταλάκια ζάχαρη, για τις κρέμες
4 μερίδες/150 θερμίδες
Εκτέλεση
Xτυπάτε το αβγό με τα ασπράδια, ώστε να αναμειχθούν καλά.Zεσταίνετε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τα αβγά και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ζάχαρη.Λαδώνετε ελαφρώς 4 μικρά μπολ και αδειάζετε το μείγμα.
Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, μέχρι να καλύψει τα μπολ ως τη μέση.
Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, στους 160ο C.Aφού ψηθούν, τα αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια, βάζετε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε μπολ και τα τοποθετείτε στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια κάθε κρέμας.Διατροφικά στοιχεία:ΕνέργειαΠρωτεΐνες