Follow us

"Βραχάκια" καρύδας

"Βραχάκια" καρύδας

Υλικά

υλικά

200 γρ. τριμμένη καρύδα

120 γρ. ζάχαρη άχνη

3 ασπράδια από μικρά αβγά 

1 καψουλάκι βανίλια

χάρτινες θηκούλες

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα ασπράδια με το σύρμα των αβγών, γιά να διαλυθούν.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μιά μάζα ομοιογενής, υγρή αλλά όχι ρευστή.

Στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Παίρνουμε με κουτάλι μικρή ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε στρογγυλά "βραχάκια" στο ταψί, μεγέθους καρυδιού.

Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 10'-12', μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν πολύ ελαφρύ χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στα χαρτάκια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.