Follow us

Κανταΐφι

Κανταΐφι

Υλικά

υλικά

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

400 ΓΡΑΜΜ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

700-750 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ 

40 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1½ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

750 ML ΝΕΡΟ

ΧΥΜΟΣ από 1 ΛΕΜΟΝΙ

1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

τρόπος παρασκευής

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την καρυδόψιχα και την τριμμένη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Η γέμιση είναι έτοιμη.Παίρνουμε το φύλλο, το χωρίζουμε σε μακρόστενες λωρίδες και τις αλείφουμε με βούτυρο.Στην άκρη κάθε φύλλου (λωρίδας) βάζουμε λίγη από τη γέμισή μας, τυλίγουμε απαλά και τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.Περιχύνουμε τα κανταΐφια με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 160° για 1 ώρα περίπου.

Αν δούμε ότι το κανταΐφι δεν έχει πάρει αρκετό χρώμα, στα τελευταία 10-15 λεπτά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού, τα βράζουμε για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κανταΐφι μας όταν το βγάλουμε από το φούρνο.Χρήσιμη πληροφορία Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή με αμυγδαλόψιχα.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.