Follow us

"Spicy" cookies με πορτοκάλι

"Spicy" cookies με πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ.τσ. ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο φρέσκο

1 μεγάλο αβγό, τον κρόκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών

1 1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. καρδάμωμο (κακουλέ) κοπανισμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

παρασκευή

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρδάμωμο, το ξύσμα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τον κρόκο και την κρέμα και χτυπάμε να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, σταματώντας αμέσως μόλις σχηματιστεί ζύμη.

Τη χωρίζουμε στα τέσσερα και σχηματίζουμε μια μπάλα με κάθε κομμάτι.

Τα πατάμε να πλατύνουν σαν δίσκοι, τα τυλίγουμε χωριστά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους περ.

3 χιλ.

(το άνοιγμα γίνεται πιο εύκολα με τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτί ψησίματος).

Κόβουμε κύκλους από ζύμη με κουπ πατ ή ένα φλιτζανάκι και τους τοποθετούμε σε επιφάνεια στρωμένη με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5 εκ.

μεταξύ τους.

Τα ψήνουμε για 10'-12', μέχρι να δούμε τις άκρες να ροδίζουν.

Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν 4'-5' και μετά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα, για να κρυώσουν ομοιόμορφα για 1 ώρα.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.