Υλικά
υλικά
400 γρ. σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσι (π.χ. σταφίδα)
2 μεγάλα ή 3 μικρά αχλάδια
50 γρ. μέλι
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο (σκόνη)
100 γρ. αλεύρι
3 κρόκοι αβγών
50 γρ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 λεμόνι, το χυμό
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις ρώγες των σταφυλιών.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε τα κυβάκια του αχλαδιού, αφήνοντας να σιγοβράσουν 6'-7'.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, μαζί με την καστανή ζάχαρη, την σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και την κανέλα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ.
ζάχαρης και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνουμε μιά φόρμα στρογγυλή και απλώνουμε μέσα τα φρούτα.
Τα περιχύνουμε με το μείγμα αβγών-κρέμας και ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα του κραμπλ.
Ψήνουμε στο φούρνο γιά 20' και το σερβίρουμε καλύτερα ζεστό ή χλιαρό.tips: η ζύμη του κραμπλ γίνεται εύκολα και χωρίς μίξερ, στο χέρι.
Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά "ψίχουλα".