Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας : 46΄ χρόνος ψησίματος :30' Μερίδες : 20-30 τεμάχια Βαθμός δυσκολίας : εύκολος Υλικά
9 αβγά ολόκληρα
220 γρμ. Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
440 γρμ. ζάχαρη
120 γρμ. γάλα 3,5%
1 φακελάκι αμμωνίας (35γρ.)
3 καψούλια βανίλιας
1.800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κροκός αβγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπήσατε στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ και τα αβγά έως ότου το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Σε ένα μικρό σκεύος ρίξατε το γάλα και θερμάνετε το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία .
Προσθέστε την αμμωνία και ανακατέψατε έως ότου λιώσει.
Όταν αφρατέψει το μίγμα του Βιτάμ με την ζάχαρη και τα αβγά ρίξτε το σε μια βαθιά λεκάνη.
Στην συνέχεια , ρίξτε στην ίδια λεκάνη το χλιαρό γάλα με την λιωμένη αμμωνία και ανακατέψετε ελαφρά.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μαζί με τις βανίλιες, ανακατέψετε ελαφρά και μετά ζυμώστε για λίγο.
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πλαστέ το για πολύ λίγο και φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ότι σχήμα θέλετε.
Αλείψτε τα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αβγού.
Τοποθετήστε τα σε Βιτάμωμενο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 οc για 20-30 λεπτά.Τip's : μπορείτε να βάλετε στην ζύμη και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για περισσότερη γεύση και άρωμα