Follow us

Κουλουράκια (συνταγή από το Βιτάμ)

Κουλουράκια (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά

Χρόνος προετοιμασίας : 46΄ χρόνος ψησίματος :30' Μερίδες : 20-30 τεμάχια Βαθμός δυσκολίας : εύκολος    

9 αβγά ολόκληρα 

220  γρμ. Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου  

440 γρμ. ζάχαρη

120 γρμ. γάλα 3,5%  

1  φακελάκι αμμωνίας (35γρ.)  

3 καψούλια βανίλιας  

1.800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο  

1 κροκός αβγού για το άλειμμα 

Εκτέλεση

Χτυπήσατε στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ και τα αβγά έως ότου το μίγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Σε ένα μικρό σκεύος ρίξατε το γάλα και θερμάνετε το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία .

Προσθέστε την αμμωνία και ανακατέψατε έως ότου λιώσει.

Όταν αφρατέψει το μίγμα του Βιτάμ με την ζάχαρη και τα αβγά ρίξτε το σε μια βαθιά λεκάνη.

Στην συνέχεια , ρίξτε στην ίδια λεκάνη το χλιαρό γάλα με την λιωμένη αμμωνία και ανακατέψετε ελαφρά.

Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μαζί με τις βανίλιες, ανακατέψετε ελαφρά και μετά ζυμώστε για λίγο.

Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλαστέ το για πολύ λίγο και φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ότι σχήμα θέλετε.

Αλείψτε τα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αβγού.

Τοποθετήστε τα σε Βιτάμωμενο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 οc για 20-30 λεπτά.Τip's : μπορείτε να βάλετε στην ζύμη και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για περισσότερη γεύση και άρωμα

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.