Follow us

Χαλβάς με ανανά και σιρόπι από τονγκα και βανίλια (συνταγή του Αθηναγόρα Κωστάκου)

Χαλβάς με ανανά και σιρόπι από τονγκα και βανίλια (συνταγή του Αθηναγόρα Κωστάκου)

Υλικά

Υλικά

1/2 φρέσκος ανανάς, 

125γρ σπορέλαιο, 

250 γρ σιμιγδάλι χοντρό, 

2 κουκούτσια Τόνγκας, 

1 βανίλια Μαδαγασκάρης, 

2 σπόρους αστεροειδή γλυκάνισου,

 500γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 

750 ml νερό.

παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια (χαραγμένη στη μέση), την τόνγκα (σπασμένη στη μέση) και τον αστεροειδή γλυκάνισο και φέρνουμε σε βρασμό.

Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά προσθέτουμε τον ανανά σε ομοιόμορφα κομμάτια (ζάρια-κύβους) και σκεπάζουμε με σελοφάν ώστε όλα να ανταλλάξουν αρώματα και φυσικά να μαγειρευτεί ο ανανάς.Σε μια άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο και όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι αφού βέβαια έχουμε αφαιρέσει όλα τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ειδικές φόρμες ζαχαροπλαστικής..

Όταν πλέον παγώσει σερβίρουμε με παγωτό.