Υλικά
Υλικά:
100γρ. βούτυρο λιωμένο
120γρ. καστανή ζάχαρη
150γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ασπράδια
1 μήλο(100-120γρ.)
80γρ. σοκολάτα γάλακτος
Γλάσο
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. άχνη
2κ.σ. γάλα
60γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
τρούφα
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 165°C αέρα. Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφινς. Καθαρίζουμε το μήλο και το τρίβουμε σε τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη). Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο(όχι καυτό) και τα ασπράδια και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μίγμα.Μοιράζουμε στις χάρτινες θήκες Ψήνουμε για 20-22’Γλάσο Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ και αποσύρουμε.Κοσκινίζουμε την άχνη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη.
Παράλληλα προσθέτουμε και το γάλα.
Συνεχίζουμε με την άχνη μέχρι να τελειώσει.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας προσεχτικά με την μαρίζ για να ενσωματωθεί.
Διακοσμούμε τα cupcakes είτε βάζοντας το γλάσο σε κορνέ είτε και με ένα κουταλάκι και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα