Υλικά
υλικά
500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 πακέτο μπισκότα σπέκουλος
3 αβγά
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
5 κ.σ. λικέρ κουαντρό
300 γρ. γάλα
για το "κουλί" φράουλας:
200 γρ. φράουλες καθαρισμένες
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
παρασκευή
Έχουμε πλύνει και καθαρίσει τις φράουλες.
Ξεχωρίζουμε μερικές γιά το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε μικρά κομματάκια.
Βγάζουμε το μασκαρπόνε από το ψυγείο και το χτυπάμε λίγο με πιρούνι, ν' αφρατέψει.
Φτιάχνουμε το κουλί (σάλτσα) φράουλας: κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις χτυπάμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Περνάμε τον πολτό από σουρωτήρι, ανακατεύοντας με κουταλάκι.Χωρίζουμε τ' αβγά και χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά το μασκαρπόνε και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα των αβγών, μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα, κουταλιά-κουταλιά στην κρέμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά να ενσωματωθεί. Μπορούμε να στήσουμε το γλυκό μας σε γυάλινο σκεύος ή σε ατομικά ποτήρια.
Ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ.
Βουτάμε μέσα γρήγορα ένα- ένα τα μπισκότα και απλώνουμε μιά σειρά στο σκεύος μας ή στα ποτήρια.
Από πάνω σκορπάμε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάζουμε με κρέμα.
Συνεχίζουμε με μπισκότα-φράουλες κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, βάζοντας στο τέλος κρέμα.
Σκεπάζουμε με το κουλί φράουλας και γαρνίρουμε με μισές ή ολόκληρες φράουλες.