Follow us

Γεμιστά ροδάκινα με μαυροδόφνη

Γεμιστά ροδάκινα με μαυροδόφνη

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

6 ροδάκινα ή γιαρμάδες

3 μακαρόν ή εργολάβοι

1 αυγό

1 κουταλιά ζάχαρη

1 ποτήρι Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα.

Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους, προσεχτικά.

Ανακατεύουμε την σάρκα, ψιλοκομμένη, με τα μακαρόν τριμμένα, τη ζάχαρη ,το αυγό ελαφρά χτυπημένο, και 6-7 κουταλιές από την Μαυροδάφνη.

Γεμίζουμε με το μίγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.

Περιχύνουμε την υπόλοιπη Μαυροδάφνη και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο.Ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό γλυκό όπου τα αρώματα και η βελούδινη υφή του ροδάκινου υποκλίνονται στο ισχυρό χαρακτήρα της Μαυροδάφνης.

Θα το συνοδεύσουμε με Vinsanto Σαντορίνης ή παλαιωμένη Μαυροδάφνη Πατρών.(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.