Υλικά
Υλικά (περίπου 30 μπισκότα)
Κάθε μπισκότο: 90 θερμίδες, 4.5γ. λιπαρά
1/3 φλιτζ. ανανάς σε μεταλλικό κουτί, με φυσικό χυμό όχι με σιρόπι
3/4 φλιτζ. καρύδα χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. ασπράδια (περίπου 5 μεγάλα αυγά)
1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 αμύγδαλα
1/4 φλιτζ. σοκολάτα σε κομμάτια
Παρασκευή
Βάζουμε τον ανανά, την καρύδα, τα ασπράδια, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Τα ψήνουμε χρησιμοποιώντας μεσαία φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεα για 5 ή 6 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο υγρό.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη βανίλια και βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 176°.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό λαδόχαρτο ψησίματος, ή σιλικόνη ψησίματος ματ πάνω στο ταψί.
Διαιρούμε τη ζύμη με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μικρές μπάλες περίπου όσο το μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια πάνω στο ταψί και αφήνουμε περίπου 1.25 πόντους ανάμεσά τους.
Βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μία ώρα.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα.
Τα αφήνουμε μέχρι η σοκολάτα να γίνει σκληρή.
Αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε τάπερ για το πολύ μία εβδομάδα.
(Από το βιβλίο Sweet & Skinny της Marisa Churchill)