Follow us

Μαρμελάδα ροδάκινου με τζίντζερ

Μαρμελάδα ροδάκινου με τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα ροδάκινα ή γιαρμάδες

600 γρ. ζάχαρη

60 γρ. φρέσκο τζίντζερ

1 κ.κ. σκόνη γαρίφαλου και κανέλας

1 λεμόνι (το χυμό)

Παρασκευή

Ζεματάμε τα ροδάκινα για 1 λεπτό, για να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα λιώνουμε ελαφρά με πιρούνι.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.

Βάζουμε τα ροδάκινα με το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως μέσα στα φρούτα.

Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τα ροδάκινα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφαιρούμε τον αφρό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν πρόκειται να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Updated: 24/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 25/08/11

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.