Follow us

Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες (συνταγή από το Βιτάμ)

Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά για 3 τσουρέκια μέτρια

Υλικά για την Ζύμη:

380 γρμ γάλα 3.5%

5 αυγά ολόκληρα

340 γρμ ζάχαρη

250 γρμ Βιτάμ

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο

75 γρμ μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιάς σας)

1 δόση (μικρό φακελάκι) μαχλέπι

1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα

Ξύσμα από 3 μανταρίνια

Υλικά για την γέμιση:

250 γρμ τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας

250 γρμ τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

Υλικά για την επικάλυψη:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ.σούπας νερό

100 γρμ φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Ρίξτε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και λιώστε την καλά
Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν
Λιώστε το Βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια.

Προσθέστε το λιωμένο Βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αυγών με την ζάχαρη και την λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε την με διαφανή μεμβράνη και βάλτε την σε μέρος θερμό για 1.45’ έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της
Χωρίστε την ζύμη στα τρία
Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm
Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης
Ρολλάρετε στριφογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε Βιταμωμένες φόρμες του κέικ, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί
Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλείψτε με πινέλο το κάθε τσουρέκι με τον κρόκο από το αυγό
Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 1700 C

Χρόνος Προετοιμασίας : 2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος : 30-40
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριος

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.