Υλικά
Υλικά για 2-3 μικρά βάζα
1 ½ κιλό βερίκοκα όχι πολύ ώριμα
1 κουτ. σούπας ασβέστη διαλυμένο σε 8 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
½ φλιτζ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Ανοίγετε τα βερίκοκα στα δύο και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με το νερό με τον ασβέστη και τα αφήνετε να σταθούν για 2 ώρες.
Τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζετε τη ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό για 10΄περίπου.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε τα βερίκοκα.
Βράζετε το γλυκό για 15΄ και το αφήνετε να σταθεί για 24 ώρες.
Προσθέτετε τη γλυκόζη και ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει.
Το αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημείωση
Για το ασβεστόνερο θα χρειαστείτε 2 κουτ.
σούπας ασβέστη διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό.
Το σουρώνετε καλά μέσα σε τρυπητό ντυμένο με τουλπάνι και μουλιάζετε σε αυτό τα φρούτα για 2 ώρες για να σφίξουν και να αντέχουν στο βράσιμο.