Υλικά
2 ½ φλιτζ. αλεύριΥλικά
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. baking soda
½ κ.γλ. αλάτι
½ φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. φυτικό λάδι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
8 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
Γλάσο
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη-άχνη περασμένη από κόσκινο
2 κ.γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μίνι κυλινδρικά marshmallows, λευκά και κίτρινα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά για μίνι cupcakes μεταλλικά φορμάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε με ένα μιξεράκι σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου τρία λεπτά).
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Χαμηλώνουμε και πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα.
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 15 -20 λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε ένα πυρίμαχο μπολ τη ζάχαρη-άχνη με το βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Βάζουμε το μπολ μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γίνει αφράτο και μαλακό.
Διακόσμηση
Με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ τοποθετούμε το γλάσο πάνω στα cupcakes.
Για το «ποπκόρν», τοποθετούμε γύρω από κάθε marshmallow ένα δεύτερο, κομμένο στα τρία, σε σχήμα τριφυλλιού.
Σε κάθε μίνι cupcake χωράνε περίπου τρία ή τέσσερα.
Τα πιέζουμε πάνω στο γλάσο και τα αφήνουμε λίγο μέχρι να κρυώσει.
Τα σερβίρουμε σε κουτιά για ποπκόρν, γεμισμένα με γκοφρέ χαρτί.