Follow us

Χαλβάς βουτύρου

Χαλβάς βουτύρου

Υλικά

Υλικά για 8-10 άτομα

500 γρ. σιμιγδάλι

350 γρ. βούτυρο

150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

σκόνη κανέλα για πασπάλισμα


Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. τσαγιού ξύσμα λεμονιού

2 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζετε τη ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνετε το σιρόπι λίγο λίγο ανακατεύοντας καλά και σβήνετε τη φωτιά.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και την κλείνετε με το καπάκι της.

Αφήνετε το χαλβά να δέσει και τον σερβίρετε πασπαλισμένο με σκόνη κανέλα.