Follow us

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Υλικά

Υλικά για 40 κομμάτια περίπου

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

3 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

¾ φλιτζ. μπράντι

1 κουτ. σούπας ανάμεικτα κανέλα και γαρίφαλο σκόνη

1 κιλό (και λίγο ακόμα αν χρειαστεί) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. τσαγιού σόδα

κανέλα σκόνη για πασπάλισμα

καρυδόψιχα ψιλοκομμένη για πασπάλισμα


Για το σιρόπι

1 ½ φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. μέλι

1 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι, την κανέλα με το γαρίφαλο και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού για 5΄-6΄περίπου.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτετε με το μπράντι στο μπολ και ζυμώνετε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα και να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.



Πλάθετε τα μελομακάρονα.

Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα τα μελομακάρονα, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄περίπου.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.



Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10΄ περίπου.

Βουτάτε 4-5 μελομακάρονα κάθε φορά στο σιρόπι, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε σχάρα να στραγγίσουν και τα πασπαλίζετε με κανέλα και καρυδόψιχα.


Πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα τα μελομακάρονα, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10΄ περίπου. Βουτάτε 4-5 μελομακάρονα κάθε φορά στο σιρόπι, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε σχάρα να στραγγίσουν και τα πασπαλίζετε με κανέλα και καρυδόψιχα.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.