Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. φράουλες
4 πορτοκάλια
1/2 μπουκάλι μοσχάτο κρασί Λήμνου
2 φύλλα ζελατίνας
20 γρ. ζάχαρη
5 γρ. τσάι
Παρασκευή
Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε την ψίχα τους σε τριγωνικές σφήνες.
Βράζουμε το κρασί με το τσάι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, για 5 λεπτά, και μετά προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας.
Όταν κρυώσει, το σουρώνουμε, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ζελέ στις φράουλες και την άλλη μισή στα πορτοκάλια.
Τα σερβίρουμε παγωμένα, το καθένα χωριστά.
Η δροσερή γεύση αυτού του ζελέ, το όμορφο άρωμα του μοσχάτου κρασιού, που επιτείνεται από το χυμό των πορτοκαλιών, και η καταλυτική παρουσία της φράουλας, στρέφουν την προτίμηση μας προς τα earl grey, με τα αρώματα περγαμόντου.
Για να είναι τέλεια η αρμονία, το προτιμούμε με μίγμα πράσινου τσαγιού, όπως το earl grey sencha, που αφήνουμε μόλις 2 λεπτά στην τσαγιέρα.