Follow us

Ζελέ από πράσινο τσάι με φράουλες και πορτοκάλια από τον Ζαν Λουί Kαψαλάς

Σε μια εποχή που αγαπάει το σοφιστικέ, το τσάι όλο και «ανεβαίνει». Απαλλάσσεται από τα κλισέ και μπαίνει σε στιλάτα στέκια, ψαγμένα tea shops, αλλά και στα καλύτερα σαλόνια, αποκαλύπτoντας τα ταλέντα του ως διακεκριμένο συνοδευτικό. Σας παρουσιάζουμε ένα ειδικό μενού τσαγιού, που δημιούργησε το Ευ Ζην σε συνεργασία με τον Ζαν Λουί Καψαλάς και τον Στέλιο Παρλιάρο. Plus, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εντρυφήσετε στο chi του τσαγιού.

Ζελέ από πράσινο τσάι με φράουλες και πορτοκάλια από τον Ζαν Λουί Kαψαλάς

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. φράουλες

4 πορτοκάλια

1/2 μπουκάλι μοσχάτο κρασί Λήμνου

2 φύλλα ζελατίνας

20 γρ. ζάχαρη

5 γρ. τσάι

Παρασκευή

Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε την ψίχα τους σε τριγωνικές σφήνες.

Βράζουμε το κρασί με το τσάι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, για 5 λεπτά, και μετά προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας.

Όταν κρυώσει, το σουρώνουμε, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ζελέ στις φράουλες και την άλλη μισή στα πορτοκάλια.

Τα σερβίρουμε παγωμένα, το καθένα χωριστά.

Η δροσερή γεύση αυτού του ζελέ, το όμορφο άρωμα του μοσχάτου κρασιού, που επιτείνεται από το χυμό των πορτοκαλιών, και η καταλυτική παρουσία της φράουλας, στρέφουν την προτίμηση μας προς τα earl grey, με τα αρώματα περγαμόντου.

Για να είναι τέλεια η αρμονία, το προτιμούμε με μίγμα πράσινου τσαγιού, όπως το earl grey sencha, που αφήνουμε μόλις 2 λεπτά στην τσαγιέρα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.