Υλικά
Υλικά
2 κιλά καρότα λεπτοκομμένα σε φλούδες (ή 2 λίτρα καροτόζουμο)
1 λίτρο γάλα
20 γρ. κάρδαμο
200 γρ. καρύδα
100 γρ. βούτυρο
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
5 ml ροδόνερο
Παρασκευή
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τα καρότα με το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, για 1 ώρα.
Προσθέτουμε το κάρδαμο, την καρύδα και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι (να πιαστεί το χέρι μας και) να πήξει η κρέμα.
Στραγγίζουμε τον πολτό, αφαιρούμε τα υγρά, απλώνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με την πούδρα από το φιστίκι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το κόβουμε σε μικρά μικρά καρέ και λίγο πριν το σερβίρουμε, το ραντίζουμε με ελάχιστο ροδόνερο.