Follow us

Tούρτα ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Tούρτα ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

(Για μια ταρτιέρα 30 εκ.)

2 πακέτα μπισκότα Digestives

80 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

Γέμιση

500 γρ. φράουλες καλά πλυμένες, δίχως τα κοτσανάκια τους

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. νερό

2 κουτ. σούπας κοφτές κορνφλάουρ

2 κουτ. σούπας σιρόπι Grenadine (φυσικό σιρόπι ροδιού )

1 δόση ζελέ φράουλας, διαλυμένη σε χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Πλένετε τις φράουλες με τα κοτσανάκια, αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τις ξεπλένετε πάλι.

Τις αφήνετε σε σουρωτήρι.Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ χωρίς να γίνουν σκόνη.

Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύετε με τα κυβάκια βουτύρου δουλεύοντάς τα με τα δάχτυλα, για να γίνουν ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.Στρώνετε το μείγμα μπισκότων σε μια φόρμα με στεφάνι απλώνοντάς το καλά στη βάση και σε ύψος περίπου 2 εκ.στο εσωτερικό του στεφανιού.

Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.Ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ και να δέσει το μείγμα.

Προσθέτετε το σιρόπι Grenadine και το διαλυμένο ζελέ φράουλας και τα ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει τόσο που να ρέει.

Στρώνετε τις φράουλες μέσα στην ταρτιέρα, επάνω στη βάση μπισκότου.

Ρίχνετε από πάνω το ζελέ και καλύπτετε τις φράουλες ομοιόμορφα.Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.Τη στολίζετε αν θέλετε με λίγη κρέμα σαντιγί και με τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας.

Τη σερβίρετε με μια σος από πολτοποιημένη φράουλα βρασμένη με ζάχαρη και με ένα λικέρ της αρεσκείας σας – τo amaretto της πηγαίνει πολύ σαν άρωμα.Γαρνιτούρα Σάλτσα κουλί φράουλας, κρέμα σαντιγί, φύλλα δυόσμου ή μέντας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά