Υλικά
Υλικά (για 35-40 κομμάτια)
Πάστα αμυγδάλου
250 γρ. αμύγδαλα ζεματισμένα
250 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
½ κ.γλ. κανέλα τριμμένη
100 ml νερό με άρωμα πορτοκαλιού
Ζύμη
250 γρ. αλεύρι
½ κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. ηλιέλαιο (η μία κ.σ. για το λάδωμα του ταψιού)
100 ml νερό με άρωμα πορτοκαλιού
100 ml νερό
Σερβίρισμα
Νερό αρωματισμένο με πορτοκάλι
Ζάχαρη – άχνη
Παρασκευή
Από την προηγούμενη μέρα ζεματίζουμε τα αμύγδαλα σε νερό που κοχλάζει.
Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα ώσπου να στεγνώσουν εντελώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της αμυγδαλόπαστας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί, πολύ καλά.
Πλάθουμε το μίγμα σε ημισελήνους, διαμέτρου 1 εκ.
και μήκος 6 εκ.
Τις λαδώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά ανακατεύοντας τα υλικά της ζύμης για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.
Κατόπιν την χωρίζουμε σε μπάλες μεγέθους μανιταριού.
Ανοίγουμε λεπτά φύλλα (1 χιλιοστού) πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 7 εκ.
Βάζουμε κατά μήκος των λωρίδων ημισελήνους αμυγδαλόπαστας, αφήνοντας μεταξύ τους κενά 3 εκ.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, ανάμεσα στις ημισελήνους.
Βρέχουμε με νερό τις άκρες κάθε κομματιού φύλλου και τα διπλώνουμε πάνω από τις ημισελήνους.
Πιέζουμε ελαφρώς από πάνω, ώστε να πάρει και το φύλλο το ίδιο σχήμα.
Κόβουμε το φύλλο που περισσεύει.
Βάζουμε με ντελικάτες κινήσεις τα «κέρατα της γαζέλας» σε λαδωμένο ταψί.
Τσιμπάμε το καθένα δύο φορές με πιρούνι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ώσπου να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε ραντίζοντάς τα με πορτοκαλόνερο και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη-άχνη.