Follow us

Ζελέ με Grand Marnier και φυσαλίδες από σοκολάτα

Λατρεύει το star system, απεχθάνεται το καλάμι, νιώθει παιδί των media. Ο Στέλιος – Fresh – Παρλιάρος κάνει του κόσμου τις γλύκες με το ΕΥ και φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα». «Μήπως δεν ήταν ενδιαφέρουσες;» ρωτάμε. «Αντιθέτως, ήταν οι πιο προχωρημένες!», απαντάει.

Ζελέ με Grand Marnier και φυσαλίδες από σοκολάτα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Φυσαλίδες από σοκολάτα

100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη


Ζελέ

200 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη

375 γκραν μαρνιέ

4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)

Παρασκευή

Φυσαλίδες από σοκολάτα
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο, σε σημείο που να πλάθεται σε μικρά μπαλάκια.

Αφού φτιάξουμε μικρά μπαλάκια, τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς, εωσότου πέσει η θερμοκρασία της.

Βουτάμε τα μικρά μπαλάκια στη σοκολάτα, τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζελέ
Βράζουμε για δύο λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας (που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό) και το γκραν μαρνιέ.

Αφήνουμε το ζελέ να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας σταδιακά με μια κουτάλα -όχι με σύρμα.

Ρίχνουμε λίγο από το ζελέ σε ατομικά φορ¬μάκια και τοποθετούμε μία μπάλα σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η φυσαλίδα, και επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά, συμπληρώνοντας ζελέ μέχρι την επιφάνεια της φόρμας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα».

Ζελέ με Grand Marnier και φυσαλίδες από σοκολάτα: δεν την έβαλε γιατί «Mεθάει, έχει πολύ αλκοόλ»

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.