Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
Φυσαλίδες από σοκολάτα
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Ζελέ
200 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
375 γκραν μαρνιέ
4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
Παρασκευή
Φυσαλίδες από σοκολάτα
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο, σε σημείο που να πλάθεται σε μικρά μπαλάκια.
Αφού φτιάξουμε μικρά μπαλάκια, τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς, εωσότου πέσει η θερμοκρασία της.
Βουτάμε τα μικρά μπαλάκια στη σοκολάτα, τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζελέ
Βράζουμε για δύο λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας (που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό) και το γκραν μαρνιέ.
Αφήνουμε το ζελέ να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας σταδιακά με μια κουτάλα -όχι με σύρμα.
Ρίχνουμε λίγο από το ζελέ σε ατομικά φορ¬μάκια και τοποθετούμε μία μπάλα σοκολάτας.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η φυσαλίδα, και επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά, συμπληρώνοντας ζελέ μέχρι την επιφάνεια της φόρμας.
Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα».
Ζελέ με Grand Marnier και φυσαλίδες από σοκολάτα: δεν την έβαλε γιατί «Mεθάει, έχει πολύ αλκοόλ»