Follow us

«Μπακλαβάς» με σοκολατένια αμυγδαλόπαστα και σιρόπι μέντας

Λατρεύει το star system, απεχθάνεται το καλάμι, νιώθει παιδί των media. Ο Στέλιος – Fresh – Παρλιάρος κάνει του κόσμου τις γλύκες με το ΕΥ και φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα». «Μήπως δεν ήταν ενδιαφέρουσες;» ρωτάμε. «Αντιθέτως, ήταν οι πιο προχωρημένες!», απαντάει.

«Μπακλαβάς» με σοκολατένια αμυγδαλόπαστα και σιρόπι μέντας

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Φύλλο

500 γρ. φύλλο κρούστας

300 γρ. βούτυρο

1 πρέζα βανίλια

Γέμιση

600 γρ. πάστα-αμυγδάλου (μάρζιπαν)

100 γρ. σκόνη αμυγδάλου

7 αβγά

200 γρ. γάλα

320 γρ. eχtra bitter Valhrona 67%, ψιλοκομμένη

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι

1.000 γρ. ζάχαρη

800 γρ. νερό

50 γρ. γλυκόζη

10 γρ. φύλλα μέντας ξερά

Παρασκευή

Κρέμα
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο πριν το ανακατέψουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική και γυαλιστερή υφή.

Ανακατεύουμε και το κρατάμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την πάστα αμυγδάλου, προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα αβγά, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.

Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και στο τέλος την κρέμα σοκολάτας που έχουμε φτιάξει.

Σε ένα πυρέξ 20χ30 εκ.

τοποθετούμε ένα ένα το φύλλο κρούστας αλείφοντας το καθένα με το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

Όταν φτάσουμε στα μισά φύλλα, τοποθετούμε την αμυγδαλόκρεμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε με τα φύλλα την ίδια διαδικασία που κάναμε προηγουμένως.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 70 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι που φτιάξει, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα φύλλα μέντας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα».

«Μπακλαβάς» με σοκολατένια αμυγδαλόπαστα και σιρόπι: δεν την έβαλε γιατί «Αυτός ο "μπακλαβάς" είναι εκτός ελληνικής παραδόσεως, συνετέθη δε μετά την έκδοση του βιβλίου».

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.