Follow us

Αχλάδι γεμιστό με σοκολάτα και πιπέρι, βρασμένο σε μοσχάτο κρασί

Λατρεύει το star system, απεχθάνεται το καλάμι, νιώθει παιδί των media. Ο Στέλιος – Fresh – Παρλιάρος κάνει του κόσμου τις γλύκες με το ΕΥ και φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα». «Μήπως δεν ήταν ενδιαφέρουσες;» ρωτάμε. «Αντιθέτως, ήταν οι πιο προχωρημένες!», απαντάει.

Αχλάδι γεμιστό με σοκολάτα και πιπέρι, βρασμένο σε μοσχάτο κρασί

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

6 μεγάλα αχλάδια Φέτελ, σκληρά

1 φιάλη μοσχάτο κρασί

1 κ.γλ. πιπέρι κοπανισμένο


Γέμιση

250 γρ. γάλα φρέσκο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. κρόκοι αβγών

50 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σοκολάτα Valhrona 70% Guanaja

Πιπέρι τριμμένο


Σερβίρισμα

200 γρ. ζάχαρη

50 γρ. νερό

1 κ.γλ. γλυκόζη

50 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Παρασκευή

Αχλάδια
Καθαρίζουμε με προσοχή τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο, έτσι ώστε στο ένα μέρος να μείνει το κλωναράκι του αχλαδιού.

Καθαρίζουμε εσωτερικά από τα κουκούτσια, έτσι ώστε να μείνει κάποιος χώρος (ημικύκλιο) για τη γέμιση.

Τα τοποθετούμε σε μεγάλο τηγάνι και τα βράζουμε με το μοσχάτο κρασί και το κοπανισμένο πιπέρι.

Τα γυρίζουμε μια-δυο φορές με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τα «πληγώσουμε».

Όταν μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), τα αφαιρούμε από το κρασί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε πάνω σε μια πετσέτα.

Κρέμα
Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και σε άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, αρκετά καλά.

Πριν πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, τα ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών, τα επαναφέρουμε στο σκεύος όπου ήταν το γάλα με την κρέμα, και τα τοποθετούμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας μη βράσουν (να μην ξεπεράσουν τους 85°C).

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στην κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει προηγουμένως σε πολύ μικρά κομμάτια και την έχουμε βάλει μέσα σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια σοκολάτας και κατά προτίμησιν συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα μπλέντερ χειρός.

Ρίχνουμε το τριμμένο πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο.

Μοντάρισμα
Γεμίζουμε τα αχλάδια με την κρέμα σοκολάτας και τα ενώνουμε, ώστε να σχηματιστεί ένα ολόκληρο αχλάδι.

Πριν τα σερβίρουμε, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε καραμέλα, και κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αμέσως ρίχνουμε σε κάθε αχλάδι την καραμέλα (από μια κουταλιά) μαζί με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του «Σοκολάτα».

Αχλάδι γεμιστό με σοκολάτα και πιπέρι, βρασμένο σε μοσχάτο κρασί: δεν την έβαλε γιατί «Καίει τη γλώσσα».

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.