Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
375 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
750 mI νερό
300 γρ. ζάχαρη
75 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε μπαστουνάκια
1/3 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
1/3 φλιτζ. γλυκό κρασί
Παρασκευή:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα και περιχύνουμε το μίγμα με το σιρόπι.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να «πιει» ο χαλβάς το σιρόπι και να πήξει.
Μοιράζουμε το χαλβά σε φαρμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κρασί, μέχρι να φουσκώσουν.
Τις αδειάζουμε μαζί με το κρασί στο μπλέντερ και τις χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Ξεφορμάρουμε το χαλβά στα πιάτα και τον περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα σταφίδας.