Follow us

Χαλβάς με σάλτσα σταφίδας

Ρελάνς στο σολομό και στο χαβιάρι. Δημιουργούμε ένα gourmet δείπνο με πάνφθηνες σπεσιαλιτέ. Υψηλή γεύση, υψηλή εμφάνιση, κόστος χαίρε τίποτα!

Χαλβάς με σάλτσα σταφίδας

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

375 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

750 mI νερό

300 γρ. ζάχαρη

75 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/3 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε μπαστουνάκια

1/3 φλιτζ. σταφίδες ξανθές

1/3 φλιτζ. γλυκό κρασί

Παρασκευή:

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα και περιχύνουμε το μίγμα με το σιρόπι.

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να «πιει» ο χαλβάς το σιρόπι και να πήξει.

Μοιράζουμε το χαλβά σε φαρμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κρασί, μέχρι να φουσκώσουν.

Τις αδειάζουμε μαζί με το κρασί στο μπλέντερ και τις χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα λείο μίγμα.

Ξεφορμάρουμε το χαλβά στα πιάτα και τον περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα σταφίδας.