Follow us

Τάρτα Τατέν εύκολη

Τάρτα Τατέν εύκολη

Υλικά

Υλικά

6 μήλα gala ή golden

125 γρ. ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο

30 ml νερό

1/2 κ.γ. κανέλα

1 φύλλο ζύμης μπριζέ αρκετό για φόρμα 28 εκ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό σκεύος με διάμετρο 25 εκ.

(που να μπαίνει και στον φούρνο) βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, τοποθετούμε στο μάτι και αφήνουμε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα σκούρο ξανθό.

Προσθέτουμε τα μήλα και γυρίζουμε να καλυφθούν με το σιρόπι, ψήνοντας ακόμα 2’-3’ λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τακτοποιούμε προσεκτικά τα μήλα σε κυκλικό σχήμα, με τη ράχη στον πάτο του σκεύους.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Σκεπάζουμε με το φύλλο της ζύμης και γυρίζουμε το τελείωμα προς τα μέσα.

Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε περίπου 50’ ή μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η ζύμη.

Αφήνουμε να σταθεί 10’-15’ πριν αναποδογυρίσουμε τη τάρτα σε πιατέλα.

Σερβίρουμε χλιαρή, μαζί με παγωτό βανίλια ή σαντιγί στο πλάι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.