Υλικά
Για το παντεσπάνι Υλικά
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
¾ φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 γερή πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
3 κρόκοι αβγών
4 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
1 φλ.φρέσκο βούτυρο από το ψυγείο σε κομματάκια
1 φλ.νιφάδες καρύδας
1 φλ. φράουλες ψιλοκομμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι (περίπου 1,5 εκ.) 25Χ37 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Το στρώνουμε με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Χωρίζουμε τα κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα αβγά και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Το μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170οC για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε σε πετσέτα ζάχαρη άχνη και ξεφορμάρουμε επάνω το παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την καρύδα και τα φρούτα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω την κρέμα αφήνοντας 1 εκ.
περιθώριο γύρω-γύρω.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια την ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.