Είναι η εποχή που βρίσκουμε τις πιο νόστιμες φράουλες και δυστυχώς δεν κρατάει πολύ.
Η καλή φράουλα είναι σκληρή, γυαλιστερή, έχει ζωηρό πράσινο κοτσάνι και μυρίζει ωραία. Οι πολύ μεγάλες είναι γεμάτες νερό και άνοστες, προτιμάμε τις μικρότερες. Τις πλένουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση και αφαιρούμε με ένα στρίψιμο το κοτσάνι, μόνο αν πρόκειται να καταναλωθούν αμέσως. Διαφορετικά, τις διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι δυο μέρες, σε απλωτό σκεύος, για να μην πιέζονται.
Η φράουλα δεν θέλει πολλά για να γίνει ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Λίγη σαντιγύ της αρκεί! Φτιάξτε ένα εύκολο μιλφέϊγ με φύλλα σφολιάτας, σαντιγύ και φετάκια φράουλας. Χτυπήστε στο μπλέντερ μισό κιλό φράουλες με 150 γρ. ζάχαρη και 2 κ.σ. λεμόνι και φτιάξτε ένα coulis που θα απογειώσει παγωτό κρέμα, πάβλοβα, κρέμα ψυγείου, πανακόττα, ένα κλασικό μιλφέϊγ. Αγοράστε από ζαχαροπλαστείο έτοιμες μαρέγκες και συνδυάστε τις με σαντιγύ και φράουλες για μια πάβλοβα που αρέσει σε όλους και είναι ιδανικό επιδόρπιο μετά από γεύμα. Τέλος, τις προσφέρετε σκέτες, μαριναρισμένες σε λίγο λικέρ, στολισμένες με φυλλαράκια δυόσμου.