Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά:
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
50 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
2 αβγά
100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί για muffins τα ειδικά χαρτάκια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαρμελάδα, το βούτυρο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Σκορπάμε παντού στο μείγμα μας το τριμμένο φιστίκι, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα και το μοιράζουμε στα φορμάκια γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.
Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.