Υλικά
500 γρ. φύλλο για μπακλαβά Υλικά
450 γρ. + 1 φλ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
100 ml μέλι
300 γρ. βούτυρο φρέσκο
Για το σιρόπι
1 φλ. μέλι
1 ¾ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 400 γρ.
φιστίκι με το μέλι και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο ζεσταίνοντάς το ελαφρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί βάθους 6 -7 εκ.
και απλώνουμε 6 φύλλα βουτυρώνοντας καλά ανάμεσα.
Σκεπάζουμε με τα μισά φιστίκια.
Απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα και σκορπίζουμε επάνω τα υπόλοιπα φιστίκια.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσα.
Χαράζουμε βαθιά τον μπακλαβά και τον ψήνουμε περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τον μπακλαβά να κρυώσει τελείως.Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το νερό για 7-10 λεπτά σε μέτρια λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο –λίγο το σιρόπι καυτό στον κρύο μπακλαβά, φροντίζοντας να το ρουφήξει και πασπαλίζουμε με το 1 φλ.
φιστίκι.
Αφήνουμε το γλυκό αρκετές ώρες, ώστε να κρυώσει το σιρόπι, πριν το κόψουμε.A.T.